Gluténmentes főételek
Tej-, tojás- és gluténmentes főételek érdekelnek, netán vegán receptekre vadászol? Akár ezt nem eheted, akár azt, itt garantáltan találsz olyan gluténmentes ételt, amit felveszel majd a kedvenceid listájára. Ebben a kategóriában gluténmentes tésztaételek, főzelékek, húsos ételek, vegán fogások, halas finomságok jelennek meg ínycsiklandó képekkel. Olyan klasszikus kedvenceket is megtalálsz, mint a gluténmentes tojásos nokedli, a túró gombóc vagy akár a császármorzsa is. Főzz és élvezd a finom falatokat!
A finomfőzelékre hajazó cukkini főzelék üde színfoltja lehet a hétköznapi ebédeknek. Hús helyett próbáld ki kölesfasírttal is! Ez a cukkini főzelék más, mint a többi. Nem csak azét, mert sárgarépa is van benne, hanem mert a megszokottól eltérő az állaga. Nem gyalultam, vagy kockáztam hozzá a zöldségeket, hanem egy lengővillás hámozóval hajszálvékony csíkokra vágtam. Szerintem…
Egyszerűen imádnivaló! Nagyon szeretem, amikor szinte a semmiből készül valami izgalmas finomság. A grillezett cukkini semleges íze tökéletesen harmonizál a fetával és a pirított pisztáciával. Mutatom, hogyan készítsd! Ezt az ételt főleg nyáron készítem, amikor a nagy melegben nincs étvágyam nehéz, tartalmasabb ételeket enni. A cukkini a feta sajttal és a spenóttal megadja viszont a…
Évekkel ezelőtt heti szinten készítettem ezt a gluténmentes cukkinis tészta receptem. Imádom a mediterrán ízvilágát és a gyors elkészítését. Nem is tudom, miért hanyagoltam el az utóbbi időben a cukkinit. Talán mert soha nem látott ára lett az elmúlt években. A szezon kezdetével bízom benne, hogy az ára csökkenni fog, és egyre gyakrabban kerülhet az…
Gluténmentes ázsiai zöldséges tészta. Villámgyorsan elkészül, fénysebességgel tűnik el a tányérról. Mutatom, hogyan készül! Thai, és kínai ízek egy tányéron Nagyon kedvelem a thai és a kínai konyhát, és bevallom, gyakran kombinálom a fő alapanyagaikat. Főleg a thai fűszereket és a szójaszószt szeretem párosítani, holott a thai konyhában inkább a halszósz jellemző, nem a szójaszósz.…
A gluténmentes bécsi szelet készítése nem sokban különbözik a rántott húsétól. Borjú felsálból készül és lelóg a tányérról. Mutatom, hogyan készítsd! Először kislány koromban ettem bécsi szeletet a Simontornyai vár éttermében. Szüleimmel hétvégente gyakran ellátogattunk ebbe a hangulatos pincehelyiségbe (nem tudom, működik-e még). Bár anyukám fekete öves a főzésben, gyakran jártunk éttermekbe. Mert jó volt.…
Mondtam a fiúknak skacok. Ma gluténmentes tojásos nokedli lesz, mert karantén alatt spórolunk. Megmondom őszintén, az elmúlt hetekben nem ettek még meg étel olyan lelkesen, mint ezt. Igaz, készítettem mellé jó kis ecetes salátát is. Tömték magukba, mint kacsa a nokedlit. Gyakran látom a közösségi oldalakon a kérdést, hogy milyen gluténmentes alaplisztből érdemes nokedlit készíteni.…
Ha már a leveles spenót ott csücsül a boltok polcain, akkor irány a konyha és készüljön gluténmentes spenót főzelék. Figyelj, mutatom hogyan készítsd! Imádom, ahogy egy fél szatyornyi friss spenótból egy ekkora tányérnyi cucc lesz. Ez az adag konkrétan egy nagy zacskónyi levélből készült, ami 250 gramm volt. Nálam ez egy normál ebédmennyiségű zöldség. Szóval…
A resztelt csirkemáj gyerekkorom rémálmait idézi fel. Talán mert sertésből volt, a csirkét csak odagondoltam. Minden estre felnőtt koromra szerettem meg a resztelt májat, mint ahogy jeleztem is, csirkemájból készítve. Alapvetően a máj kesernyésségével voltak gyerekkoromban problémáim, de hát felnőtt korra az ilyen apróságokat kinövi az ember. Jó esetben. A resztelt jelző azt jelenti, hogy…
A csemege uborkával készülő hentes tokány amilyen furcsának tűnik, annyira finom. A pörkölthöz szokott gyomrunknak igazi felüdülés. A tokány egy gazdag húsos ragu, ami általában két dologban különbözik a pörkölttől. Paprika helyett borssal készül, és nem pirítanak alá vöröshagymát. Nos, ahogy majd a receptben látni fogod, én nem tartottam be ezeket az alapszabályokat, mert színekre,…
Ez a gluténmentes császármorzsa kívül roppan, belül pihe-puha, és teljes értékű gabonákból készül. Az egyik kedvenc köleses receptem, ezért most megosztom veled is. A hozzávalóknál látni fogod, hogy párolt kölessel készül. Tehát, ne szárazon használd fel a kölest hozzá, hanem előtte párold pergősre. Ugyan úgy kell megpárolni, mint a rizst, csak egy adag köleshez két…