Gluténmentes ételek
A gluténmentes diéta során mindent újra kell tanulnod, amit eddig a főzésről tudtál. A gluténmentes ételek sűrítéséhez például gluténmentes lisztekre van szükség, de nem mindegy mihez melyiket használod fel. A gluténmentes étel receptjeimben ezekre mind választ kapsz. Ezen az oldalon a gluténmentes étkezés minden csínját-bínját elsajátíthatod. A gluténmentes főételek, levesek, saláták és hidegtálak menükben rengeteg receptet találsz a reggelitől a vacsorákon át egészen az italokig. Itt laktózmentes, tojásmentes, fogyókúrás, sőt még vegán receptek közül is válogathatsz, ha nem csak a gluténra diétázol.
Ennél jobb gnoccci receptet keresve sem találhatsz. Ráadásul ez a változat gluténmentes is, így mindenki számára élvezhető. De vajon mi teszi a gnocchit igazán különlegessé? Hogyan csempészheted be ezt az olasz krumplinudlit a mindennapjaidba? A gnocchi egyszerűségében rejlik a varázsa. A titok a tökéletes burgonya, a technika és a finomra hangolt arányokban van. De tudtad,…
A csirkemell meggymártással egy olyan étel, amely számomra egyszerre jelent gyermekkori nosztalgiát és felnőtt kulináris élvezetet. Emlékszem, milyen különleges ünnepi ebéd volt ez a menzán: a főtt hús, a krumplipüré és a meggymártás hármasa. Mindig könnyekbe lábadt a szemem, amikor a többiekkel együtt vártam az ebédlő előtt a soromat. A levegőben éreztem a fahéj illatát,…
A karfiol pizza amilyen banálisan ostobának hangzik, annyira finom és alakbarát. Korábban sokat ellenkeztem azzal, hogy valamit úgy nevezzünk, ami nem az, de beláttam, hogy valami nevet csak kell adni minden újdonságnak. A karfiol pizza is ilyen. Semmi köze a tésztához, de kerek, és pont olyan dolgokkal szokás megpakolni, mint a hagyományos pizzákat. Az óriási…
A gluténmentes nudli készítése házilag pofon egyszerű. Lesd el a technikáját, és élvezd az életet gluténmentesen is. Gondolom most nézed a képet, és azon morfondírozol, mitől ilyen narancssárga. Ha rutinos vagy, akkor azonnal vágod, hogy édesburgonya van a dologban. És a válaszom egy nagy IGEN. Egyáltalán nem szeretnék nagy propagandát csinálni az édesburgonyának, főleg, mivel…
Nem telik el hét, hogy ne lenne az étlapunkon chilis hús. A mostani gyömbéres túl jóra sikerült, ezért muszáj volt leírnom a receptjét. Kár lenne elpazarolni az ötletet. Mexikóban vannak ugye ezek a chilik. Piros, zöld meg sárga is. Igazából nem merném ezt az ételt chilinek nevezni, maximum chilis hús néven aposztrofálom, hiszen egyáltalán nem…
A gombás tejszínes pulyka nem egy új keletű találmány, de amikor maradékokból hozod össze ezzel-azzal kiegészítve, különösen büszke lehetsz magadra. A hős maradékmentő, aki semmit sem hagy kárba veszni. Én pontosan így éreztem magam a minap, amikor elővettem egy 45 dekás pulykamell darabot, és rájöttem, hogy ez három emberre nem lesz elég önmagában. Egy gyors…
Miért jobb a házi humusz a boltinál? Ha megtudod, sosem fogsz a bolti után epekedni. Ráadásul egy kis fantáziával ezerféleképpen tudod variálni is. A házi humusz fő hozzávalója, a csicseriborsó, kiemelkedő beltartalmi értékeinek köszönhetően a gluténmentes diéta egyik sztár alapanyaga. 100 grammra vetítve: 275 kcal, 60 g szénhidrátot (amiből 19 fel nem szívódó rost), 20…
Ezerféle gluténmentes paradicsomleves közül válogathatunk, de az igazi, a legjobb, az édeskés menzás variáció. Mutatom, hogyan készül. Cukormentesen is. Valójában nálunk otthon is édesen készült a paradicsomleves, de hogy anyukám mit tett bele levesbetétként, már nem emlékszem. A menzán betűtészta volt a sláger, és manapság szerintem már gluténmentesen is beszerezhető, és mégis másra foglak rábeszélni…
A zabnokedli az egyik legegészségesebb és legtáplálóbb gluténmentes nokedli szerintem. Kell az energia, na, de nem mindegy, milyen szénhidrátból nyerjük. A zabpehelyliszt lassúfelszívódású szénhidrát, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezért a fogyasztása után nem lesz az embernek kaja kómája. Tudod, amikor úgy érzed, le kell dőlnöd egy kicsit evés után. A zabpehelylisztes nokedli mellet…
Ha unod a natúrt, meg a fokhagymást, próbáld ki a mustáros csirkemell variációt, egy kis csilivel megbolondítva. A püré sem lesz unalmas… Nem tudom, te hogy vagy vele kedves olvasóm, de szerintem a mustár nagyon jó hatással van a húsokra. Nem csak ízzel tölti meg, de puhítja is. Gluténérzékenyként azonban vigyázni kell a mustárral, mert…