Sütés nélküli gluténmentes desszertek

Úgy ennél valami édeset, de nincs kedved sütögetni? Cseppet se aggódj, mert ezen az oldalon megosztom veled a legfinomabb gluténmentes sütés nélküli desszert receptjeimet. Erről az oldalról nem hiányozik a vegán gluténmentes kókuszgolyó, a házi mogyorókrém, a pohárdesszertek, müzlik és granolák, a zabkásák, a bonbonok, a raffaello golyó, de a gluténmentes palacsinták sem. Ebben a menüben nemcsak gluténmentes, hanem laktózmentes és cukormentes desszerteket is találsz. A legtöbb receptben külön jelzem, mit mivel helyettesíthetsz, ha több allergénre is diétázol.

Gluténmentes palacsintatorta

Gluténmentes palacsintatorta – túró rudi ízű

Minden vágyad egy gluténmentes palacsintatorta? Ezt a túró rudi ízűt garantáltan imádni fogjátok! Figyelj, mutatom, hogy készítsd! Ehhez a palacsintatortához egy hajdinalisztes palacsintatésztát választottam, mert a túrós krém és a csokoládé mellett fel sem tűnik az amúgy szuper egészséges hajdina íze. A túró rudi alakváltása annyira sikeres volt, hogy hónapokon keresztül volt desszertlapon a valamikori…

Hajdinalisztes palacsintatészta

Hajdinalisztes palacsintatészta

Túrós, nutellás, vagy hortobágyi palacsintáshoz tökéletes választás a gluténmentes hajdinalisztes palacsintatészta. Mutatom az arányokat! A gluténmentes diétában gyakori nehézség a palacsinta sütése. Sokan panaszkodnak arra, hogy letapad, leég, szétszakad a tészta, amivel próbálkoznak. A lisztkeverékeken túl vannak olyan alaplisztek, amikből mindenféle kutyulás nélkül lehet palacsintát sütni. Az egyik ilyen a hajdinaliszt. A hajdinalisztnek azonban van…

Tejberizs készítése

Tejberizs készítése – erre figyelj, ha gluténérzékeny vagy

A tejberizs az egyik legegyszerűbb és legfinomabb gluténmentes édesség, gyerekkorunk nagy kedvence. Tejberizs készítése gluténmentesen. Figyelj! A gluténmentes diétában a rizs az egyik legáltalánosabb és legolcsóbb gabonaféleség, amit fogyaszthatsz. Ez jó hír, remélem, hiszen a rizs, a rizsköret vélhetően nem újdonság számodra sem. A rizs termesztése alapvetően különbözik a búza-rozs-árpa trióétól, így a termesztés és…

Gluténmentes banános palacsinta

Gluténmentes banános palacsinta – egészséges reggeli

Ez a tej-, cukor-, és gluténmentes banános palacsinta ideális reggeli, amivel jól indulhat a napod. Pár perc alatt elkészítheted. Figyelj! Mutatom. Sok-sok évvel ezelőtt egy barátnőmtől kaptam a banános palacsinta receptjét, és annyira megtetszett, hogy azonnal ki is próbáltam. Akkoriban még kicsik voltak a gyerekek, többnyire otthon voltunk, és nagy fejtörést okozott a reggeli kitalálása.…

Házi nugát

Házi nugát – az ínyencek csokis-mogyorós nyalánksága

Mogyorópasztás csokoládé, az olasz Gianduja, de nekem csak egyszerűen házi nugát. Rögtön kétféle csokiból. Ha lúd, legyen kövér. Nem de?! Ezer éve Praliné Paradicsom facebook oldalán láttam meg ezt a nugáthoz hasonlító olasz csokoládés desszertet, a Gianduja-t, azaz mogyorópasztás csokoládét. Mivel imádom a nugátot, nem volt kérdés, hogy elkészítem, de a cukormennyiségből visszavettem. Mindig ezt…

Házi krémtúró

Házi krémtúró – kecske krémsajttal megbolondítva

Gyerekkorom kedvenc bolti desszertje volt, de a házi krémtúró feldobta a magas labdát. Főleg azokkal az extrákkal, amikkel felturbóztam. Hétköznapokra is ajánlom, de az egzotikus gyümölcsökkel tálalva egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Pár éve részt vettem Érd és Törökbálint határán, a Héthatár Kecskefarmon egy falusi disznóvágásos programon. Természetesen nem jöhettem haza tőlük friss…

Raffaello golyó

Raffaello golyó – vagy inkább bonbon

Ha valaminek nem tudok ellenállni, az a raffaello golyó. Az igazi bolti arany árra van pozicionálva, ezért kénytelen voltam kikísérletezni a házi raffaello golyó receptem. Kicsit utána olvasgattam a neten, ki hogyan csinálja. Bevallom, ledöbbentem azon, hogy a legtöbben lisztből főzött krémmel készítik úgy, hogy csokit még csak nem is tesznek bele. Ettől persze lehet…

Zserbó bonbon

Zserbó bonbon

Zserbó bonbon elfoglaltaknak, időhiányban szenvedőknek, és azoknak, akik szénhidrát csökkentetten is élveznék a zserbó ízét. Minimális munka, maximális zserbó élmény! Hát azt hiszem, nagy vonalakban megfogalmaztam már ennek a zserbó bonbonnak a „velejét”. Még ezer éve, amikor a Rita konyháját elkezdtem vezetni született ez a recept. Kisgyerekeim voltak akkoriban (most is, csak megnőttek közben), szóval…

Gesztenyepuding

Gesztenyepuding

Így készül a mennyei japán gesztenyepuding! Villámgyorsan megvan, álom finom, és mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Sok évvel ezelőtt egy japán vacsoraesten ettem valami hasonló desszertet. Azonnal magával ragadott a desszert könnyedsége, egyszerűsége. Olyan tipikus „fakezűek is elkészíthetik” nasi. Ahogy hazaértem, el is döntöttem, hogy márpedig elkészítem az én gesztenyepudingomat, mert az autentikus…