Ha unod a natúrt, meg a fokhagymást, próbáld ki a mustáros csirkemell variációt, egy kis csilivel megbolondítva. A püré sem lesz unalmas…
Nem tudom, te hogy vagy vele kedves olvasóm, de szerintem a mustár nagyon jó hatással van a húsokra. Nem csak ízzel tölti meg, de puhítja is.
Gluténérzékenyként azonban vigyázni kell a mustárral, mert nem minden biztonságos, ami annak tűnik. Jó hír, hogy az Univer márka a gluténmentes diétába is használható. Az alapmustár nem egy nagy etvasz, ezért, ha egy kis izgalomra vágysz a tányérodon, akkor érdemes feltuningolni ezzel-azzal. Görgess lejjebb, és szerintem tetszeni fog a fűszerkombináció, ami élménnyé teszi még a klasszikus csirkemellet is.
Na de hadd beszéljek kicsit a burgonyapüréről is. Én, 40 felett már csínján bánok ezzel a szénhidráttal, de lemondani azért mégsem akarok róla. Már sokféle zöldséggel kombináltam, de az egyik kedvencem a brokkoli. Ez a csodás zöld, fehérjedús és egészséges zöldség nem csak színessé teszi a snassz pürét, de értékes tápanyagokkal egészíti ki. Ezt én még megfejeltem egy kis tökmagolajjal is. Brutálisan finom, tápláló, és még egészséges is. Kell ennél több?
Hozzávalók 2 főre:
2 db kb. 22-23 dkg-os csirkemell filé
1 tk só
frissen őrölt bors
2 tk mustár
chilipor ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
3 ek sütő repceolaj
Hozzávalók a püréhez:
víz, só
250 g burgonya
200 g brokkoli
70 ml tejszín
2 ek tökmagolaj
A gluténmentes mustáros csirkemell elkészítése
Tisztítsd meg a mellfiléket, majd egy éles hosszú pengéjű késsel vágd be őket a vastagabb oldaluknál a vékonyabb rész felé haladva. Vigyázz, ne vágd ketté! Ha ezzel meg vagy, hajtsd ki a felső részt és egy szív alakú formát kapsz. Nagyon szépen fog mutatni a tányéron.
A mustárt keverd össze a chiliporral, a finomra reszelt fokhagymával, az olajjal, a borssal.
Majd a két mellet alaposan kend át ezzel a páccal, és hagyd 30 percet pihenni a konyhapulton.
TIPP: A csirkének elég ennyi pácolás, ráadásul a szoba-hőmérsékletű hús gyorsabban és egyenletesebben is sül.
A pácolási idő leteltével, hevíts fel egy sérülésmentes bevonatos serpenyőt, és süsd a csirkemellek minden oldalát 3-4 percen át.
Közben hámozd meg a burgonyát, és sós vízben főzd puhára.
A brokkolirózsákat szintén sós vízben főzd roppanósra (5-6 perc).
A kész burgonyát csepegtesd le, majd törd finomra.
Add hozzá a tejszínt és a tökmagolajat és keverd habosra.
Végül a leszűrt és kisebb darabokra vágott brokkolit is keverd a püréhez.
Tálaláskor egy kis tökmagolajjal még meglocsolhatod.
Frissen fogyaszd!
Minden formában szereted a csirkét? Próbáld ki a corn flakes csirke nuggets receptemet is!
Csatlakozz facebook csoportomhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak!