Minden vágyad egy gluténmentes palacsintatorta? Ezt a túró rudi ízűt garantáltan imádni fogjátok! Figyelj, mutatom, hogy készítsd!
Ehhez a palacsintatortához egy hajdinalisztes palacsintatésztát választottam, mert a túrós krém és a csokoládé mellett fel sem tűnik az amúgy szuper egészséges hajdina íze. A túró rudi alakváltása annyira sikeres volt, hogy hónapokon keresztül volt desszertlapon a valamikori Köles éttermemben ez a palacsintatorta. A világ minden tájáról kóstolták, és bevallom, nem kis büszkeséggel, hogy senkinek sem volt panasza miatta.
Ennél a desszertnél a krém hozzávalóinak a minőségén van a hangsúly. Nem jó hozzá a rögös túró, és a lightos tejföl. Krémes állagú túrót válassz hozzá, ami már-már olyan, mint egy krémsajt, és sűrű zsíros tejfölt.
Tudom, hogy amikor elkészül, azonnal fel akarod majd vágni, de várj vele légyszi 1-2 órát. Jót tesz neki egy kis pihenés a hűtőben.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
400 g krémes állagú túró
150 g házi, sűrű tejföl
1 citrom reszelt héja és leve
80-90 g méz
1 vanília rúd kikapart belseje
A csokimázhoz:
70 g gluténmentes étcsokoládé
1 mk kókuszzsír vagy vaj
40 g tejföl
Hozzávalók a palacsintához:
1 adag palacsinta. Receptjéért kattints a linkre!
A gluténmentes palacsintatorta elkészítése
Süsd ki a palacsintákat, a hozzávalóknál található kattintható recept alapján.
Ha mind kisült, takard le őket egy tiszta konyharuhával, és hagyd kihűlni őket. Így nem száradnak ki.
A túrót keverd ki a tejföllel, a mézzel, a citrommal, és a vaníliával.
A krémet hűtőben pihentesd 1 órát, mielőtt betöltenéd a tortát.
A töltés egyszerű: 1 palacsinta, 1 réteg krém. Addig folytasd a rétegezést, amíg van a túrós töltelékből. A tetején egy palacsinta lap legyen.
A csokoládét törd kis darabokra, adj hozzá egy kevés kókuszzsírt vagy vajat, és közepes erősségű vízgőz felett olvaszd fel. Közben figyelj arra, hogy ne égjen meg.
Végül keverd bele a szobahőmérsékletű tejfölt, majd ezzel a csokis mázzal fedd be a palacsintatorta tetejét.
8 szelet lesz belőle.