A nyár számomra az év vegyes érzelmekkel teli gyerekmentes időszaka. Alig várom, hogy csend legyen, majd pár nap elteltével mardos a hiányuk. Az utóbbi pár hétben nélkülözni kellett kis kamaszaim zajos jelenlétét, és éltem a csendes nyári mindennapjaim. Amikor is pittyent a messengerem, és nagyobbam elküldött egy TikTok videót eme bizonyos csirke nuggets recepttel, amit BBQ mártással kell pácolni, majd corn flakes bundában sütőben kisütni.
Utóirat. Xd. Ezt nem értettem, valahogy ez a kamasz nyelvezet még nem ment át teljesen a fejemen, de azt vettem, hogy a kaja rendelve van. Mivel nem igazán társalognak mostanában túl sokat velem, a kevés megközelítési útvonalak egyike az étel. Ezért nem volt kérdés, hogy megkapja a magáét, akarom mondani a csirkéjét.
A receptben pontosan leírom a mennyiségeket, amikkel dolgoztam. Annyival kiegészíteném, hogy szerintem ez az adag 4-5 normális főre elégnek kellene lennie, de nálunk a ¾-d részét nagyfiam betolta egyedül (rá egy órára még levágott magának egy kb. 30 dekás sajtdarabot is). Nem is értem, én egy hét alatt nem eszem ennyit összesen, amikor nincsenek itthon. Hogy fér beléjük ennyi kaja???!!
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
750 g csirkemell filé
1 mk só
150 g gluténmentes ketchup (pl. Univer)
10 g erőspaprika krém
2+2 ek olívaolaj
2 tk balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
kb. 180-200 g jelölten gluténmentes natúr corn flakes
A gluténmentes csirke nuggets elkészítése
A csirkemellet felhasználás előtt hagyd a konyhapulton szoba-hőmérsékletűre melegedni.
Majd vágd vékonyabb, maximum 1 cm vastag csirke nuggets méretűre.
Sózd meg.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra légkeveréses fokozaton.
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és locsold meg 2 kanál olívaolajjal.
A ketchupot keverd össze a maradék 2 kanál olívaolajjal, a balzsamecettel, a lereszelt fokhagymával és az erőspaprika krémmel egy nagyobb keverőtálban.
Tedd bele a csirkedarabokat, és jól masszírozd beléjük a pácot.
A corn flakest törd kisebb darabokra, és tedd egy másik tálba.
Egy kanál segítségével forgasd meg a pácolt csirkedarabkákat a morzsába, és tedd őket szorosan a sütőlapra.
A forró sütőben maximum 15-16 percen át süsd, ne tovább, mert akkor a hús nagyon kiszáradna.
Köretként mehet mellé párolt rizs, sült burgonya, saláta.
Jó étvágyat hozzá!
EZ A RECEPT IS ÉRDEKELHET! Gluténmentes bécsi szelet.
Csatlakozz facebook csoportomhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!