A francia cukkinis lecsó hasonló módon készül, mint a magyar lecsó. Arra figyelj, hogy ha öreg a padlizsán, és a cukkini, akkor sütés előtt sózd meg, és hagyd állni legalább fél órát. Így elvesztik a kesernyés ízüket. Ha frissek ezek az áruk, nem kell sózni, levet ereszteni. Szóval válaszd a zsenge, friss zöldségeket!
A padlizsánt és a cukkinit nem kell lehéjazni, és magtalanítani sem. Alaposan mosd meg őket, és így aprítsd fel. A héjazatnak köszönhetően szép színes lesz a kész étel. A francia lecsó ízét, a fokhagyma, a kakukkfű és a bazsalikom adja.
Eheted önmagában, de grillezett húsok mellé köretként is.
Hozzávalók 2-3 főre:
1 db nagyobb padlizsán
2 db kisebb cukkini
3 db nagyobb paradicsom,
2 TV paprika
1 db pritaminpaprika
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk só
frissen tört bors
friss kakukkfű
friss bazsalikom
olaj
A gluténmentes cukkinis francia lecsó elkészítése
A paradicsomot vágd kis kockákra.
A padlizsánt, a cukkinit, a paprikákat közel azonos méretű kockákra vágd (pl. 2×2 cm)!
A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát reszeld le.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben 2-3 ek olajon pirítsd meg először a a padlizsánt. A padlizsán jól megsütve igazán finom. Amíg nem lesz puha, és karamellizált a külsője, ne adj hozzá semmit.
Ha készen van, tedd félre egy tányérra.
A serpenyőbe tegyél további 2-3 ek olajat, és kezd el dinsztelni rajta a vöröshagymát.
Majd add hozzá a paprikákat, kicsit pirítsd.
Ekkor tedd a raguhoz a cukkiniket, pirítsd 2-3 percen át, majd hozzáadhatod a paradicsomkockákat. Addig párold, amíg a cukkini megpuhul. Közben sózd meg és add hozzá a reszelt fokhagymát és a kakukkfüvet.
Ha már minden zöldség elég puha, keverd bele a megpirított padlizsánkockákat is.
A friss bazsalikomot csak tálaláskor keverd a lecsóba.
Szereted a finom, gluténmentes tészta ételeket is? Készítsd el a köleses császármorzsa receptem, nem fogsz benne csalódni!
Csatlakozz YouTube csatornámhoz, és lesd el a sütemény sütési praktikáimat részletesen!