Cseresznyés túrókrém! A kora nyár színes pohárkrémje!
Évente pár hetet élvezhetjük a cseresznye zamatos ízét. Ilyenkor legszívesebben két pofára tömném magamba, de néha belecsempészem egy desszertbe is. A cseresznyés túrókrém egy tökéletes nyári desszert, amit sütni sem kell, ráadásul cukormentesen is élvezheted. Mutatom, hogyan készül!
Hozzávalók a túrókrémhez 4 pohárhoz:
380 g krémes állagú natúr túró
kb. 60 g cukor vagy méz
1/2 vanília rúd kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor
200 ml tejföl
kis marék magozott cseresznye
Hozzávalók a cseresznye zseléhez:
280 g magozott cseresznye
50 g cukor
1,5 ek jelölten gluténmentes keményítő (kukorica, tápióka pl.)
kis csipetnyi só
1 tk citromlé
Cukor helyettesítése: cukor vagy méz helyett használj a recepthez porított eritritet, vagy paleo negyedannyi édesítőt, vagy ezek keverékét.
A cseresznye pihentetéséhez kell az édesítő tömege, hogy levet tudjon ereszteni, ezért a két édesítő keverékét javaslom hozzá (45 g eritrit+5 g paleo negyedannyi). A krémbe ízlés szerint használd, amit szeretnél.
A gluténmentes cseresznyés túrókrém elkészítése
A krémes állagú túrót keverd ki a sűrű tejföllel, a porított cukorral (vagy mézzel vagy édesítővel), a vanília kikapart magjaival (vagy a vaníliás cukorral), és egy leheletnyi sóval.
A krémet oszd két részre (1/2-ad 2/3-ad arányban).
A kisebb részt oszlasd el a desszertes poharakban.
A marék magozott cseresznyét vágd nagyon apróra (le is turmixolhatod), és keverd a maradék túrós krémhez. Ezt rétegezd a poharakba.
Tedd a poharakat a hűtőbe hűlni.
A zseléhez a magozott cseresznyét keverd össze a cukorral és hagyd állni egy fél órát.
TIPP: A cukortól a cseresznye levet ereszt. Ha túl keveset, akkor adj hozzá kevés vizet vagy szűrt almalevet, hogy megfelelő legyen a gyümölcs-lé arány.
Vegyél ki a folyadékból annyit, hogy a keményítőt csomómentesen el tudd keverni, majd csorgasd vissza a gyümölcshöz.
Tedd a cseresznyés ragut egy gyorsforralóba, add hozzá a citromlevet, és közepes hőmérsékleten sűrítsd be.
A cseresznyés pudingot egy kanál segítségével csorgasd rá még melegen a jól kihűtött túrós krémre. Pár szem száras-leveles cseresznyével is dekorálhatod.
SZERETED A SAVAS, KÖNNYED NYÁRI POHÁRKRÉMEKET? A CITROMHAB RECEPTEM IS ÉRDEKELHET!
Csatlakozz facebook oldalamhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!