Hogyan készül a borsófőzelék gluténmentesen? Ez a borsófőzelék spárgával egy igazi nyár eleji csoda. Hagyományos ízek egy kicsit megbolondítva.
Az úgy volt, hogy…csak egy 450 grammos mirelit borsó csücsült a fagyasztómban. Keveselltem a mennyiséget egy 3 adagos főzelékhez, ezért előkaptam egy csomag zöld spárgát is a hűtőből.
A kisebbik kamaszom idén rájött, hogy neki ez a zöld bigyó nagyon ízlik, ezért bátorkodtam a borsófőzeléket egy kis spárgával feltúrbózni. Bár a két zöldség íze teljesen eltérő, mindkettőnek jól áll az édesség.
Ebben a főzelékben kétféle sűrítési technikát alkalmaztam, hogy zöld is legyen és sűrű is legyen. Olvass tovább, és hamarosan kiderül, mitől lesz tartalmas, krémes, mennyeien ízletes. Szeretnéd tudni, mit mivel érdemes sűríteni? Olvasd el a gluténmentes főzelékek sűrítése írásomat, és főzz mennyei főzelékeket!
Sajnos nem volt itthon most semmilyen friss zöldfűszerem, de a borsó és a spárga párosához jól illik a kapor, a petrezselyem, a menta, a bazsalikom vagy akár a snidling is.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
450 g mirelit zsenge borsó
1 csomag (bruttó 500 g nettó kb. 250 g) zöld spárga
2-3 gerezd fokhagyma
víz
1 mk só
150 ml zabtejszín
kb. 3 csapott ek jelölten gluténmentes burgonyapehely
Ha ehetsz tejterméket, akkor nyugodtan krémesítsd sűrű házi tejföllel, vagy tejszínnel!
A gluténmentes borsófőzelék spárgával elkészítése
A mirelit borsót vedd ki már pár órával a főzés előtt a fagyasztóból. Hagyd, hogy teljesen kiengedjen.
Tedd egy kisebb fazékba, öntsd fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, hogy 2 ujjal ellepje. Sózd, és reszeld bele a fokhagymát. Főzd legalább 10 percen át.
A spárgaszálakat alaposan mosd meg, majd törd le a fás részeit.
A zsenge szárrészeket vágd kb. 2 cm hosszú darabokra.
Add a spárgát a borsóhoz, és főzd további 5-6 percet.
Ekkor szedj ki egy bő merőkanálnyit egy turmixgépbe vagy egy aprítóba. Öntsd rá a zabkrémet (vagy tejfölt, vagy tejszínt, amit szeretsz), és aprítsd selymesen krémesre.
Öntsd vissza a pürét a zöldségekre, és keverd össze.
Ekkor még leveses lesz az állaga.
A burgonyapelyhet kanalanként keverd a főzelékbe. 2-3 kanálnyi elég lesz ahhoz, hogy szépen besűrűsödjön.
TIPP: Ha használsz valamilyen zöldfűszert, azt vagy turmixold le az egy kanálnyi adaggal, vagy a főzés végén finomra aprítva keverd a főzelékhez.
SPÁRGA RECEPTEKET KERESEL? A SPÁRGA HOLLANDI MÁRTÁSSAL ÉS BUGGYANTOTT TOJÁSSAL RECEPTEM IS ÉRDEKELHET.
Tetszett a receptem? Kövess a facebook csoportomban is, légy része egy vidám és segítőkész csapatnak!