Keresed a tökéletes gluténmentes répatorta recept titkát? Jó helyen vagy, megtaláltad! Ehhez a mennyei húsvéti gm répatortához ráadásul csak rizsliszt kell, meg egy kis rafinéria. Olvass tovább!
Képzeld el, ahogy a konyhádban mennyei illat terjeng, miközben egy cukor és gluténmentes répatorta sül a sütődben. Ez nem csupán egy sütemény, hanem egy ízletes kaland is. Minden falatjával arra emlékeztet, hogy a gluténmentes diétád és a finom ízek tökéletes harmóniában vannak egymással. Ez a gluténmentes répatorta rizslisztből készül, ami könnyen beszerezhető, és mellékíze sincs.
Ez a mennyei gluténmentes répatorta tökéletes választás, ha egy különleges alkalmat szeretnél még emlékezetesebbé tenni. De akkor is, ha csak egyszerűen szeretnéd meglepni a szeretteidet egy ellenállhatatlan finomsággal.
A gluténmentes répatorta receptje nemcsak egyszerű és gyors. A végeredmény olyan ízletes, hogy senki sem hinné el, milyen egészséges hozzávalókból készült. A répa természetes édessége tökéletes harmóniában van a rizsliszt semleges ízével. Így egy igazán egyedi desszertet kaphatunk, amely minden nassolás koronája lehet.
Hagyd, hogy ez a gluténmentes répatorta rizslisztből bevezessen egy olyan új világba, ahol a gluténérzékenység nem akadály! Sokkal inkább egy új ízekkel és lehetőségekkel teli kaland kezdete.
Készítsd el ezt a gluténmentes répatortát, és oszd meg a boldogságot mindenkivel, aki fontos számodra.
Gluténmentes répatorta recept (hozzávalók)
Hozzávalók a gluténmentes répatorta tésztához:
4 db M-es tojás
60 g eritrit
10 g paleo negyedannyi édesítő
csipet só
100 g rizsliszt
150 g reszelt sárgarépa
3 ek kókuszolaj
1 db narancs reszelt héja
50 g frissen facsart narancslé
TIPP: Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű
Hozzávalók a krémhez:
400 g natúr, zsírszegény krémsajt
15 g palao negyedannyi édesítő
1 db narancs reszelt héja
(opcionálisan piros ételfesték pl. céklapor, liofilizált eperpor)
Tepsi méret: kb. 20×30 cm
A cukormentes gm répatorta elkészítése lépésről-lépésre
Válaszd ketté a tojásokat.
A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval.
A tojássárgát pedig keverd az eritrittel és a paleo negyedannyival addig, amíg elkezd kifehéredni. Nem lesz teljesen fehér, de kivilágosodik.
A répát reszeld le! A levét nem kell kinyomkodni!
A narancshéjat reszeld le, a narancsot facsard ki! Mérj ki 50 g narancslevet.
A kikevert tojássárgához add hozzá a kókuszolajat, a narancslevet, a narancshéjat, és a reszelt répát.
Végül keverd bele a 100 g átszitált rizslisztet.
Ezt követően 2-3 részletben óvatosan forgasd bele a tojáshabot.
Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát.
Majd 160 fokos légkeveréses sütőben (légkeverés nélkül 170-180 fok) süsd 25-30 percen át, vagy tűpróbáig.
Miközben a sütő dolgozik, elkészítjük a cukormentes gluténmentes répatorta krémjét is.
A krémsajtot egyszerűen keverd ki az édesítővel és a másik narancs lereszelt héjával. vegyél ki egy evőkanálnyit belőle, és tedd félre a dekoráláshoz. (Ezt akár ki is hagyhatod).
A töltelékbe keverd bele a választott, POR állagú természetes ételszínezéket.
Amíg sül, és kihűl a tészta, addig a krém pihenjen a hűtőben.
A kihűlt tészta széleit egy recés késsel formázd, csinosítsd, majd széltében vágd ketté.
A krém 2/3-ad részével töltsd meg, a maradékkal vond be.
A kockákra a félretett fehér színű krémből nyomj kis krémrózsákat.
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Gluténmentes piskóta (alaprecept)
Gluténmentes New York sajttorta
Csatlakozz Facebook csoportomhoz, ahol, több mint 20 ezren vagyiunk már! Inspirálódj mindennap!