Nem eheted a hagyományos sajtos rudakat? Itt a megoldás. A gluténmentes csicseriborsós rúd tökéletes társad lesz, ha nem ehetsz tejet vagy tojást sem.
Ha te is azok közé tartozol, akik távol tartják magukat a tejtermékektől vagy tojástól, akkor ez a csicseriborsós recept pont neked való.
Amennyiben a szénhidrátot szeretnéd csökkenteni, akkor is itt a helyed! A csicseriborsós rúd ugyanis hozzáadott liszt nélkül készül. Elkészíteni pedig olyan egyszerű, mintha csak egy bűvész suhintana a varázspálcájával. Kevés alapanyag, minimális munka, és máris kész a finom, ropogós gluténmentes snack.
Miért jó, ha sok csicseriborsót eszel?
Csicseriborsó sütemény vagy akár egy finom főétel? A csicseriborsó olyan, mint egy sokoldalú színész, aki minden szerepben brillírozik. De miért érdemes beépíteni az étrendedbe?
Nos, először is, a csicseriborsó tele van fehérjével. Emellett rostokban is gazdag, ami segít, hogy az emésztésed olyan simán menjen, mint egy jól olajozott gépezet. A kápia paprikás házi humusz például tökéletes reggeli vagy vacsora lehet bármikor.
Ám ne feledd! Vannak, akiknek a csicseriborsó nem a legjobb barátjuk. Ha például problémáid vannak a purinnal, akkor inkább kerüld el.
Szóval, ha valami újra és finomra vágysz, amivel még a szénhidrátbeviteled is csökkentheted, próbáld ki a csicseriborsós rudat! Akár a hagyományos sajtos rúd helyett! Tökéletes választás, amikor valami ropogósra és sósra vágysz.
A csicseriborsós rúd elkészítése
Hozzávalók 12-14 a csicseriborsós rúdhoz:
265 g főtt, jelölten gluténmentes csicseriborsó
2-3 ek víz
1 csapott mk só
2 csipet citrombors
50 g jelölten gluténmentes szezámpehely
olívaolaj
EXTRA TIPP
Ebben a receptben a csicseriborsó konzerv levét is felhasználhatod a víz helyett. Ebben a folyadékban sok oldott keményítő van, ami segít abban, hogy a rúd egyben maradjon. A csicseriborsó levét egyébként fel is lehet verni, mint a tojásfehérjét.
A csicseriborsós rúd készítése lépésről-lépésre
- Az átmosott, főtt 265 gramm csicseriborsót pár evőkanál vízzel turmixold pépesre.
- Ízesítsd egy csapott mokkáskanál sóval, 2 csipet citromborssal (vagy színes borssal) citromborssal, és keverd bele az 50 gramm szezámpelyhet.
- Hagyd pihenni egy órát, majd sodorj ujjnyi rudakat a masszából.
- Helyezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, vékonyan kend át a tetejüket olívaolajjal.
- Süsd 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben körülbelül 25 percig.
- A sütőpapíron szárítsd ki.
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Gyere! Csatlakozz azokhoz Facebook csoportomhoz is! Több, mint 20 000 háziasszony tapasztalatára számíthatsz!