Az After Eight mascarpones pohárkrém mindig jó választás egy villámdesszerthez, főleg, ha van otthon hozzá gluténmentes Oreo jellegű kekszed is.
A klasszikus vaníliás és csokoládés ízt most a friss menta üdeségével egészítettem ki, és nagyon nem bántam meg. Amolyan „After Eight-esre” terveztem a desszertet, és ízben hozta is az elvárásaimat.
Ha megfogadsz egy jó tanácsot, akkor soha, de soha ne használj aromát. Itt van nekünk a friss menta például, amit kár elpazarolni csak a díszítgetésre. A csokoládés és vaníliás, sőt az epres, a málnás és a barackos pohárkrémeket iszonyatosan feldobja. Használd bátran, mert zseniálisan finom és még gluténmentes is.
Megjegyzés: Az After Eight elvileg gluténmentes, de a gyártó nem a mentes piacra gyárt. Egy korábbi levelüket a termékről ITT olvashatjátok. Én csak dekorációnak és extrának adtam a desszerthez, de anélkül is zseniális.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
15 g friss mentalevél (egy kis cserép kb.)
250 g mascarpone
200 + 50 g habtejszín
60-70 g porcukor
½ vanília kikapart belseje
½ citrom kifacsart leve
14 db gluténmentes „Oreo” jellegű keksz
3-4 Arter Eight csokoládé (opcionális)
A gluténmentes „After Eight” mascarpones pohárkrém elkészítése
8-9 db kekszet helyezz egy zacskóba, és egy sordórfával törd finom morzsalékosra. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok is.
3-4 db kekszet tegyél félre a dekoráláshoz.
TIPP: Kisebb méretű pohárból négy, nagyobból három adag desszert jön ki ennyi mennyiségből.
A friss és zsenge mentaleveleket most át finoman, majd egy textilkendőn itasd fel róluk a nedvességet.
Tedd a mentaleveleket egy késes aprítóba, önts hozzá 50 g tejszínt és aprítsd olyan finomra, amennyire csak tudod.
Egy habverővel habosítsd fel a mascarponet a porcukorral, a mentás tejszínnel, a vanília kikapart magjaival és a citrom levével.
A maradék 200 g hideg habtejszínt verd kemény habbá egy másik, tiszta tálban.
A hab 2/3-ad részét óvatosan kever a mascarpones krémhez, a maradékot tedd félre a dekoráláshoz.
A pár perces előkészület után jöhet a tálalás.
A poharak aljára először kekszet szórj, majd erre jöhet az első réteg krém.
TIPP: Ha nyomózsákba töltöd a krémet, könnyebben és szebben tudod rétegezni a krémet.
Majd ismét jön egy sor keksz, végül a maradék mentás krém.
A mascarpones pohárkrém tetejére nyomj tejszínhabrózsát, helyezz mindegyik mögé 1-1 kekszet, 1-1 félbevágott After Eight csokoládét, és természetesen friss mentaleveleket.
A kész poharakat tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek, és az állaga is kellemesen habos legyen.
Nincs varázslat, ennyire egyszerű nagyszerű és látványos „After Eight” mascarpones pohárkrémet készíteni pár perc alatt. Tovább fokozhatod a látványt, ha a krémbe kevés zöld ételfestéket is teszel. Ezt én most kihagytam, de a lényegen nem változtat. Friss, üde és nagyon menő.
Partner cikk: Zöldpont ’98 Kft.
Csatlakozz facebook oldalamhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!